Roligt nytår

Det blev et usædvanligt roligt nytår i det østjyske.

I Grenaa gik det da også forholdsvis roligt til, oplyser vagthavende ved Grenaa Politi. I alt otte brande, de fleste mindre. Den mest alvorlige brand gik ud over en landejendom ved Pederstrup, hvor der gik ild i tag-etagen på et hus.

I Skanderborg var der fire brande, to mindre og to mere alvorlige. På Skovsvinget 6 i byen gik der ild i et hus, som har fået alvorlige brandskader. Familien er ude at rejse.

På Samsø gik det ligeledes galt, da et hus på Koldby Hovedgade 10 næsten udbrændte. Sandsynligvis skyldes branden, at to 14-årige har leget med fyrværkeri tæt ved huset.

Randers havde en rolig nytårsnat med ni småbrande. Det kunne dog være gået galt ved hallen i Øster Bjerregaard. Her har gerningsmænd forsøgt at antænde fyrværkeri tæt på gasledningerne ind i sportshallen. Der gik ild i et fyrrum, men ilden bredte sig ikke til resten af hallen.

Silkeborg Brandvæsen havde ikke mere travlt end på en almindelig lørdag aften. To mindre brande.

Århus havde den roligste nytårsaften i mange år, siger vagthavende. Det blev til tre voldssager, fire alkohol-påvirkede bilister og nogle småbrande.

I Gyldenløvsgade gik der ild i en altan, men ilden bredte sig ikke.

Ved åen midt i byen kunne det være gået meget galt. Her antændte en mand chrysantemum-bomber tæt på en menneskemængde. To bænke blev sprængt i luften og træsplinter fløj omkring. En kvinde blev ramt i halsen, men da ambulancen kom var hun forsvundet. Politiet vil gerne i kontakt med hende. Manden med bomberne er anholdt og sigtet. Han er en gammel kending af politiet.