Rørt østjysk dressurrytter: Barndomsdrøm gik i opfyldelse

Agnete Kirk Thinggaard hentede en flot score ved OL i dressur, og det var en helt speciel oplevelse for hende

Foto: Fra Facebook

Den østjyske dressurrytter Agnete Kirk Thinggaard, der ejer et stort stutteri i Østbrik ved Horsens, hentede onsdag en score på 72.229 procent ved OL's indledende program, som kaldes Grand Prix.

Det er nok til en placering som foreløbig nummer ni, og det var over to procent bedre end Anders Dahl, der var i aktion tidligere onsdag og er nummer 13.

33-årige Agnete Kirk Thinggaard begyndte ikke med de højeste karakterer, men fik sammen med hesten Jojo arbejdet sig op i toppen af feltet.

- Nu har jeg lige redet ved OL, og det er stort i sig selv. Jeg er så lettet. Det var dejligt, at det også gik godt. Jeg havde sat mig for, at jeg skulle lave en så fejlfri og sikker runde som muligt.

- Jeg havde ikke nogle store fejl derinde, så det er jeg glad for. Hesten Jojo var super frisk, og jeg kunne bede den om noget mere undervejs, så det gjorde jeg.

- Jeg huskede på alt det, jeg skulle huske derinde, så jeg har ikke noget, jeg ville have gjort anderledes, siger Agnete Kirk Thinggaard.

Fældede en tåre
På vej ud af arenaen fældede hun en tåre over hele oplevelsen.

- Jeg er også rørt. Det er en barndomsdrøm, jeg altid har haft. Og jeg synes virkelig, at det var fantastisk at være på den anden side af Grand Prix. Det er helt vildt fedt, siger Agnete Kirk Thinggaard

De bedste otte - ud over dem som kvalificerer sig via holdkonkurrencen - går videre i den individuelle konkurrence, men ikke alle ryttere har været i aktion endnu.

Læs også De østjyske OL-håb drager mod Rio

Individuelt gik Agnete Kirk Thinkggaard ikke videre på sin score, men hun kan nu satse på, at Danmark går videre i holdkonkurrencen.

Går Danmark videre som hold, så opnår alle fire danske ekvipager automatisk deltagelse individuelt også.

- Der kommer nogle, som scorer nogle rigtigt høje point torsdag, men det kan vores egne ryttere forhåbentlig også gøre. Så alt kan ske endnu, siger Agnete Kirk Thinggaard.