Røgudvikling i forstad: Bygning helt overtændt

Industribygning på Holmstrupgårdvej i Brabrand stod i flammer tirsdag morgen.

Flammerne har godt fat om industribygningen på Holmstrupgårdvej 6 i Brabrand. Foto: LocalEyes

Kl. 4.57 gik alarmen hos Østjyllands Brandvæsen. En bygning i Brabrand stod i lys lue. 

- Det er en lagerbygning på 6-700 kvadratmeter, der brænder, oplyser Bjørn Christensen, der er indsatsleder fra Østjyllands Brandvæsen ved branden. 

Læs også Chefpolitiinspektør: - Vi kæmper for at forhindre en ny bandekrig

- Den er fuldstændig overtændt, da vi lander herude. Branden er gået igennem taget. Det er en voldsom brand, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Bygningen, der brænder, ligger på Holmstrupgårdsvej 6. I området ligger der hovedsageligt erhvervsejendomme, men også Grimhøjmoskeen og Legelandet.dk ligger tæt på. Google Maps. 

Voldsom røgudvikling

Bygningen, der brænder, ligger på Holmstrupgårdvej 6 i Brabrand. Brandvæsenet blev oprindeligt kaldt ud til Grimhøjvej, som bygningens bagside ligger op til. 

Ifølge forbipasserende, som TV2 ØSTJYLLAND har talt med, udvikler branden en tyk røgsøjle. Den skal man imidlertid ikke være bekymret for, da det i dag er komplet vindstille, oplyser Østjyllands Brandvæsen. 

- Det er vindstille og derfor har røgen stået lige op i luften og der har ikke været behov for at evakuere nogen i området, fortæller Bjørn Christensen. 

Brændt ud

Lagerbygningen ligger nær Legelandet.dk og Grimhøjmoskeen og er da TV2 ØSTJYLLAND taler med Østjyllands Brandvæsen igen kl. 7.30 total udbrændt. 

- Der er ingenting tilbage. Den er brændt helt ud, siger indsatslederen. 

Brandvæsenet vil frem mod kl. 10 være i gang med efterslukningen af branden, så hvis man fortsat ser røg i området, vil det formentlig skyldes damp fra slukningsvand, der fordamper over gløderne. 

Læs også Par måtte ikke bygge et træhus – nu er deres drømmebolig byens stolthed

Forhindrede spredning

Den voldsomme brand var i de tidlige morgentimer ved at brede sig til naboejendommen, som deler mur med den nu udbrændte lagerbygning. 

- Vi får stoppet spredningen af ilden. Bygningernes konstruktioner har holdt branden i lagerhallen, og vi har hjulpet med vand. På den måde kunne vi redde nabobygningen, siger Bjørn Christensen. 

Nabobygningen huser ifølge skilte på stedet en virksomhed ved navn Dan Grønt. På Holmstrupgårdvej 6B har to fødevarevirksomheder adresse. Det drejer sig om Mirya Food, Syriana Food.

Det er Østjyllands Politi, der står for at undersøge årsagen til branden. Før de kan gå i gang med arbejdet, skal branden imidlertid slukkes.