Røde Romario konkurs

Trækker tæppet væk under tidligere top-spiller

Erik Bo Andersen har solgt en lang række grunde i Dronningborg i det østlige Randers. De ni ejendomme, som udløste konkursen, ligger på Blåklokkedalen øverst til venstre på kortet.

Den tidligere professionelle fodboldspiller Erik Bo Andersen er gået konkurs med sit byggefirma.

Det er den kriseramte Østjydsk Bank, der har lukket for finansieringen af Erik Bo Andersens selskaber EBA Invest og Dronningborg Byggefirma.

Det fortæller Erik Bo Andersen selv til Finanswatch.

- Jeg skal i skifteretten her i dag. Det, der er gået galt, er, at vi har bygget ni ejendomme og kun fået solgt den ene. Vi har ellers nedsat prisen med 300.000 kr. per ejendom hen over de sidste to år, men vi har ikke kunnet formå at få købere ind. Og her til sidst må vi så bare sige, at det rent likviditetsmæssigt har dræbt mit firma. Der er ikke flere penge tilbage, og så er det, som det er, forklarer han.

Banket har trukket stikket

Foruden salget af de ni ejendomme har Erik Bo Andersen blandt andet også solgt en lang række byggegrunde i Randers-forstaden Dronningborg.

Hans to selskaber har været presset siden 2011, hvor Erik Bo Andersen stod med en gæld på 13,4 mio. kr., men det er først nu, hvor banken selv er presset økonomisk, at den har trukket stikket.

Efter at have forladt Dronningborg Boldklub spillede Erik Bo Andersen som professionel fodboldspiller i midten af 1990'erne for superligaklubben AaB, hvor han scorede 50 mål i 98 kampe. Senere blev han solgt til den skotske storklub Glasgow Rangers.

Erik Bo Andersen, der var kendt som Røde Romario, nåede at spille seks kampe på det danske landshold. Den i dag 42-årige tidligere top-fodboldspiller har siddet i Randers Byråd for Venstre.