Rød og blå politiker på tur

Besøger produktionsvirksomheder i Østjylland

02:42

1 af 2

En socialdemokratisk minister og en venstremand tog i dag på fælles tur i Østjylland.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og folketingsmedlem Kim Andersen (V) besøgte en række virksomheder til en snak om vækst og udvikling.

Besøgene er kommet i stand efter invitation fra Kim Andersen, som gerne vil vise ministeren rundt i den landsdel, han selv er valgt i.

- Jeg har inviteret erhvervs- og vækstministeren herover til Østjylland, fordi vi jo har lavet meget sammen politisk i denne her regeringsperiode: Vækstaftaler og skatteaftaler og finanslovsaftaler - så vi har på mange måder haft et godt samarbejde, siger Kim Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Vi synes ikke, regeringen er gået langt nok i forhold til jobskabelse og konkurrenceevne, men vi er dog kommet nogle skridt, og jeg vil gerne have, at Henrik besøgte Østjylland og så nogle virksomheder, som var kendetegnet ved god gammeldags produktion.

Se: Glæder sig over politikerbesøg

Første stop på turen var hos Stærmose Industry i Odder, og Henrik Sass Larsen var glad for turen til Østjylland i selskab af en venstremand:

- Nu har vi jo lavet næsten alt erhvervspolitik sammen, så er det også naturligt at vi også mødes derude og så kigger på virkeligheden, og en af de ting, som i hvert fald regeringen har taget initiativ til, det er at tage hele produktions-Danmark op til debat igen, siger han.

Kim Andersen havde også en anden plan for dagen - nemlig at presse lidt på for ændringer og nye initiativer fra regeringen:

- Derfor bruger jeg også dagen til at efterlyse, hvornår der kommer nye vækstinitiativer fra vækstministeren, hvornår kommer den vækstplan, som statsministeren jo - ifølge mine ører - bebudede i sin nytårstale?, lyder det fra Kim Andersen.

Til det var det kække svar fra ministeren:

- Der kommer en vækstplan, man skal bare lige have lidt tålmodighed nu. Vi skal bare lige have forberedt det, så det bliver rigtig godt, så I bare lige kan skrive under.

Mød de to politikere i videoen øverst på siden.