Rockmuseum i Aarhus?

Rockmuseet i Roskilde vil etablere rock-satellitter

Danmarks Rockmuseum kommer til at ligge i Roskilde. Men det skal også ligge i byer som Aalborg, Aarhus og måske Esbjerg.

Det er i hvert tilfælde nogle af de byer, som Roskilde Museum og dermed også Rockmuseets direktør Frank Birkebæk nævner, når han taler om at etablere regionale satellitter af det nationale rockmuseum. Det skriver Dagbladet Roskilde.

- Vi skal tænke Rockmuseet som hele Danmarks museum, men vi skal ikke tro, at gæsterne kommer af sig selv. Derfor vil vi, når museet står færdigt her i Roskilde, arbejde på at få satellitter rundt om i Danmark, specielt i Jylland. Her skal folk kunne opleve en lille appetizer på, hvad det er, vi kan på Rockmuseet, fortæller Frank Birkebæk.

Direktøren nævner selv Musikhuset i Aarhus og Aalborg Bibliotek som et par af de mulige satellitter.

- Det vil være naturligt at skabe satellitterne, der hvor folk i forvejen kommer for at hente deres musikmæssige kulturtilbud og naturligvis i landets større byer. Tanken er, at vi nok skal sørge for input og løbende udskiftning på lokaliteterne, så de løbende vil være interessante for det publikum, som kommer på de steder, siger Frank Birkebæk.

Flytter ud hvor folk er
Ideen til satellitterne opstod, da Rockmuseet var på tur med deres BeatBlocks - nogle små klodser, der kan sættes sammen, så de spiller forskellige melodier.

- Der så vi, at interessen for Rockmuseet er til stede, når museet flytter ud, hvor folk er, ikke bare i Roskilde, men i hele landet.

Men satellitterne skal også have en anden funktion end den appetitvækkende. Stederne skal fungere som indsamlingssted af effekter.

- Der er bare langt fra Esbjerg til Roskilde, hvis man lige har et pladecover eller en guitar, som man mener, er relevant for museet. Derfor skal folk i stedet have mulighed for at aflevere effekterne et sted i deres område, lyder det fra museumsdirektøren, som forestiller sig tre til fem satellitter.