Rockerklubhuse fortsat lukket: Kan blive mål for rockerkrig

Politiet vurderer, at der stadig er risiko for angreb på rockerklubhuse. Derfor forlænges lukningen af tre rockerklubhuse i yderligere syv dage

Politiet forlænger lukningen af tre rockerklubhuse i Jylland, da der fortsat er risiko for, at klubhusene angribes.

Politiet har besluttet at forlænge lukningen af tre klubhuse i Østjylland, som grupperingerne Bandidos og Satudarah benytter.

Lukningen blev første gang besluttet den 10. november, blev forlænget med 14 dage den 24. november og forlænges nu yderligere med syv dage.

Læs også Efter brand hos Bandidos: Politiet lukker jyske rockerklubhuse

Det er Bandidos’ klubhuse i Aalborg, Randers og Horsens, der fortsat vil være forbud mod at opholde sig i, mens Satudarah er flyttet ud af klubhuset i Viborg.

- Lukningerne sker med baggrund i den konflikt, som vi vurderer, at der p.t. verserer mellem de to rockergrupperinger. Risikoen for yderligere angreb får os så nu til at lukke blandt andet klubhuset på Havrevej i Randers. Så er der et mål mindre, sagde politiinspektør hos Østjyllands Politi, René Raffo, til TV2 ØSTJYLLAND den 10. november.

01:13

VIDEO: Hør René Raffo, politiinspektør hos Østjyllands Politi, uddybe, hvorfor politiet vælger at lukke rockerklubhusene. 

Luk video

Rigspolitiet vurderer fortsat, at der er risiko for, at klubhusene kan blive mål for angreb, og derfor har politikredsene besluttet at forlænge lukningen i foreløbigt syv dage.

- Vi vægter sikkerheden for borgerne højt og med lukningen af rockerklubhusene, bliver det færre offentlige mål for angreb i konflikten. Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser, sagde leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Voss Olsen til TV" ØSTJYLLAND den 10. november. 

Det var Særlig Efterforskning Vest, der koordinerede indsatsen den 10. november, hvor politiet lukkede rockerklubhuse i Horsens, Aalborg, Randers og Viborg.

Læs også Risiko for rockerkrig: Politiet forlænger lukning af klubhuse

Indtil videre har klubhusene været lukket i 28 dage, og den periode bliver altså nu forlænget med yderligere syv dage frem til den 15. december kl. 13.

Ved overtrædelse af forbuddet mod at komme i klubhusene, risikerer man at blive straffet med fængsel i op til to år.

Bandidos i Randers holder til i dette klubhus på Havrevej. Foto: Googe Street View