Robotterne kommer: Østjylland har stort robot-potentiale

Flere østjyder vil opleve, at robotter bliver en del af hverdagen på deres arbejdsplads. Østjylland har stort potentiale for robot-virksomhed

02:32

VIDEO: Robotterne tager arbejdsopgaver. De tager ikke arbejdspladser, mener Niels Jul Jacobsen.

Robotterne kommer, og flere østjyder vil opleve, at de rykker ind på deres arbejdsplads. Hvad enten de arbejder i industri, i sundhedssektoren eller måske i selve robotindustrien.

Robotteknologi og automation forandrer nemlig mange jobs i disse år. Teknologierne kan automatisere ensidige håndtering opgaver og aflaste medarbejderne, så de kan bruge deres tid på mere avancerede og afvekslende opgaver.

Læs også Sofie blev lam i ulykke: Nu har robot fået hende på benene igen

Derfor er der heller ingen grund til at frygte, at robotterne kommer og stjæler vores job, mener Niels Jul Jacobsen fra Mobile Industrial Robots i Odense.

- Robotterne tager arbejdsopgaver. De tager ikke arbejdspladser, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Robotter gør virksomhed attraktiv

At robotterne kan overtage arbejdsopgaver, mærker de hos Kamstrup i Stilling, hvor produktionsgulvet minder mere og mere om korridorerne på rumstationen Dødsstjernen i Star Wars-universet.

Robotterne tager arbejdsopgaver. De tager ikke arbejdspladser.

Niels Jul Jacobsen, Mobile Industrial Robots, Odense

- Vi har kunne øge vores konkurrenceevne og produktionsvolumen, og vi kan holde vores prisniveau attraktivt for vores kunder, siger Flemming Møller Hansen, der er program-manager hos Kamstrup A/S i Stilling.

Robotterne har huseret i halvåndet i produktionshallen hos teknologivirksomheden, der producerer forbrugsmålere til fjernvarme, el og vand. I den tid er der ikke blevet færre ansatte.

Det er snarere modsat. Samtidig bliver medarbejderne opkvalificeret til at håndtere robotterne.

Stort robot-potentiale i Østjylland

Hos Dansk IngeniørService i Stilling blev der i går afholdt messe om netop robotter. For i Østjylland kan vi nemlig noget med den selvkørende arbejdskraft.

- Potentialet i Østjylland og Jylland er i det hele taget væsentligt større end andre steder i Danmark, siger Michael Gadeberg, der er direktør for Dansk IngeniørService A/S i Stilling.

Hos Dansk IngeniørService i Stilling blev der i går afholdt messe om robotter. For i Østjylland kan vi nemlig noget med den selvkørende arbejdskraft.

Niels Jul Jacobsen, der også deltog i messen, mener også at robotterne skaber et miljø, der giver robotterne stort potentiale i Østjylland.

- Hele det miljø der er til at skabe nye produkter og få dem fremstillet lokalt og den dynamik, der er i det. Den har man fundet ud af er nødvendig. Den kan du ikke bare have i Kina eller et andet sted. For så er det ikke os, der har ideerne, siger Niels Jul Jacobsen.

VIDEO: Se indslaget om robotterne i toppen af artiklen.

Læs også Aarhus tester ny teknologi - robot kan tage dine bukser af