River huse ned på landet

40 til 50 huse skal hvert år jævnes med jorden

02:08

1 af 2

Faldefærdige ejendomme i Østjylland bliver for tiden jævnet med jorden i flere kommuner. En af de kommuner er Randers, hvor man vil bruge 10,5 millioner kroner de næste to år på at forskønne landområder og landsbyer.

Mandag var maskinerne i gang i Værum ved Randers, hvor en gammel ejendom blev revet ned.

Niels Åge Laursen er nabo til ejendommen og har været det i mange år.

- Det er vemodigt, men det var i en tilstand, så der var kun en vej med det. Nu bliver det dejligt, at det bliver fjernet. Så må der ske noget andet, siger han.

Nedrivningen af ejendommen betaler Randers Kommune med økonomisk hjælp fra staten og den såkaldte nedrivningspulje, som mange østjyske kommuner nyder godt af.

Her kan personer, der bor i områder eller landsbyer med under 3.000 indbyggere, søge om at få penge til at rive gamle ejendomme og faldefærdige huse ned.

- Vi skal sikre, at vi som kommune har en attraktiv boligmasse, og der i ligger, at vi skal have fjernet det, som står og forfalder. Det er ikke kønt, siger Søren Fonesca, der er sekretariatsleder i Teknik og Miljø i Randers Kommune.

Kommunen har som mål, at der de næste to år skal fjernes 40 til 50 bygninger årligt, og derfor hælder byrådet 10,6 millioner kroner i projektet.

Du kan se mere om nedrivninger i indslaget øverst i artiklen.