Risskovs dårlige arbejdsmiljø lander på ministerens bord

Enhedslisten kalder sundhedsminister Ellen Trane Nørby i samråd i sagen om kritisable forhold på Psykiatrisk Hospital i Risskov

Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix / TV 2 I ØSTJYLLAND

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) trækkes nu ind i sagen om de stærkt kritiserede arbejdsforhold på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Enhedslisten har indkaldt ministeren til et samråd i Folketinget. Det sker som konsekvens af det opråb, som medarbejderne forleden sendte til politikerne i Region Midtjylland.

De skriver i brevet, at manglen på medarbejdere betyder flere overfald og selvmord på afdelingerne i Risskov.

- Det er fuldstændig uacceptable forhold at byde personale og patienter på en psykiatrisk afdeling. Der er en åbenlys mangel på ressourcer til en meget udsat gruppe af borgere. En samlet personalegruppe gør modigt opmærksom på, at konsekvensen bliver mere tvang og mere medicinsk behandling. Stik mod de politisk intentioner, siger sundheds- og psykiatriordfører Peder Hvelplund (Ø) i en skriftlig kommentar til TV 2 I ØSTJYLLAND. 

Læs også Ansatte på psykiatrisk hospital advarer: Det koster liv

Han vil på samrådet bede Ellen Trane Nørby kommentere brevet og redegøre for, om hun mener, det udtrykker et generelt billede af forholdene på de psykiatriske afdelinger i Danmark.

Peder Hvelplund siger:

- Det er helt nødvendigt, at regeringen fjerner produktivitetskravet fra sundhedsvæsenet generelt, og at man herudover tilfører det økonomiske efterslæb, der er i psykiatrien. Psykiatrien er gennem adskillige år blevet økonomisk udsultet.

Brevet fra medarbejderne i Risskov kommer i kølvandet på en undersøgelse, der viser, at der i årets første otte måneder har været 551 tilfælde af trusler eller vold mod personalet mod 408 tilfælde sidste år.