Risiko for skybrud i Øst- og Midtjylland

Kraftige tordenbyger og skybrud kan ramme østjyderne meget lokalt lørdag eftermiddag

Der er risiko for skybrud over Østjylland lørdag eftermiddag. Arkivfoto.

Den rekordvarme maj har betydet, at DMI lørdag melder om risiko for skybrud i store dele af Danmark. Blandt andet i Østjylland og Midtjylland.

Præcis hvor og hvornår, har meteorologerne svært ved at sige.

- Skybruddene kan dukke op, hvor som helst. Det er meget svært at forudsige. Det kan komme inden for et kvarter, så vi ikke når at give en præcis varsling og så pludseligt er det væk igen, forklarer meteorolog og vagtchef Thyge Rasmussen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til TV2 ØSTJYLLAND.

00:46

VIDEO: Her en brugervideo fra et tidligere skybrud med torden.

Luk video

Ultralokale byger

Modsat almindelige regnbyger, som rammer et større geografisk område, så vælter regnen fra et skybrud ned ultralokalt. Det betyder virkelig meget regn på et lille område og helt tørt lige ved siden af.

For eksempel havde DMI også advaret om risiko for skybrud i Vestjylland og på Sjælland fredag og i de store geografiske områder, blev det til to meget voldsomme og meget lokale skybrud nord for Esbjerg og på Midtsjælland.

Læs også Flot pinsevejr - pinsesolen kommer til at danse

- De her skybrud er meget lokale og det betyder, at mange slet ikke vil opleve noget, siger Thyge Rasmussen. Et skybrud er karakteriseret ved, at der falder mere end 15 millimeter regn i løbet af en halv time.

- Det kan godt vælte ned i den ene ende af en by og så være tørt i den anden ende.

DMI forventer størst skybrudsrisiko mellem kl. 12 og kl. 20 lørdag.