Ringvej-kryds åbner i dag

Viby Ringvej-krydset færdigt et halvt år før tid

01:28

1 af 2

Der er gode nyheder til de 60.000 bilister, der dagligt benytter Viby Ringvej-krydset ved Åhavevej - det er allerede færdigt onsdag - altså et halvt år før tid.

Den erklæres officielt for åben fredag, da nogle vognbaner ikke er klar til onsdag.

Den gode nyhed

Der har længe været lange køer på Ringvejen mod Viby og langs Åhavevej fra Aarhus og ud til motorvejstilkørslen. Siden 2. kvartal af 2010 har byggeriet stået på. En nyt kæmpeprojekt i Aarhus Kommune, der skal lette trafikken ved Viby Ringvej-krydset, som i mange år har været et knudepunkt. Projekt " Forbedret vejforbindelse til Aarhus Havn".

Nu er første del af projektet så ved at være færdigt. Onsdag åbnes dele af vejnettet, og fredag bliver alle vognbaner åbnet, og østjyderne får med al sandsynlighed mindre ventetid i kø. Faktisk skulle denne del af første etape af byggeriet først være færdigt om et halvt år.

Den dårlige nyhed

Men intet er sødt uden det sure. Den sidste del af første etape af byggeriet skulle være færdig til sommer, men er nu udsat til oktober 2013. Det skyldes blandt andet, at der var problemer med at få financieret anden etape - som er Marselis-tunellen, og at der var blød jord, som var svær at bygge på. Jorden skal først forbelastes med mange tons jord, før man kan anlægge en brugbar vej på den.

Prisen for hele første etape har den nette sum af 314 millioner kroner.

Anden etape - Marselis-tunnelsen, som endnu ikke er påbegyndt, forventes at tage fem år at bygge, når etapen er blevet sendt i udbud.

Prisen for tunnellen ligger på 1,5 milliarder kroner.

Se mere øverst på siden.