Rikke blev stalket: Jeg er stadig ikke tryg i mit eget hjem

To år efter en ubehagelig underbo pludselig lå i Rikke Thomsens seng, er hun stadig påvirket

02:48

24. maj 2014 står som en mærkedag for Rikke Thomsen fra Randers. Og det er ikke en af de gode af slagsen. Her blev hendes liv nemlig forandret for altid. Hun var netop flyttet sammen med sin kæreste, da underboen fatter særligt interesse for hende.

Han stalker hende, og tre uger efter indflytningen kommer han den dag i slutningen af maj meget tæt på – helt ind i hendes seng.

- Jeg tror selvfølgelig, at det er min kæreste og lægger armen om ham for at nusse ham. Men det er ikke hans hår, jeg får fat i. Det er vildt ubehageligt, fortæller Rikke Thomsen i dag over to år efter.

Læs også Dansk Stalking Center kommer til Aarhus

Hun sprang i chok op af sengen, men underboen, der pludselig lå i hendes seng, tog det meget mere roligt. Han ville bare hygge.

- Han sansede ikke, at han gjorde noget forkert. For ham var det bare noget, man gjorde, forklarer Rikke Thomsen.

Stadig nervøs ved lyde i lejligheden
Den chokerede kvinde valgte efterfølgende at flytte væk fra lejligheden i en uge, men chikanen fra underboen fortsætter, så snart hun er tilbage igen. Han banker jævnligt på døren og forsøger at stikke en nøgle i låsen. Til sidst får manden et tilhold mod at komme op på Rikke og kærestens etage i opgangen, men det løser ikke problemerne.

Rikke Thomsen er nødt til at flytte væk for at forsøge at komme videre med sit liv. Hun har siden hen fået psykologhjælp og er endnu ikke helt ovenpå igen.

01:18

Dansk Stalking Center, der tilbyder stalkingudsatte kvinder og mænd psykosocialrådgivning og psykologbehandling både individuelt og i grupper, åbner nu i Aarhus. Se mere i indslaget her.  

Luk video

- Jeg bliver stadig angst, når jeg hører lyde i den nye lejlighed, og er ikke tryg i mit eget hjem, lyder det fra hende.

Det vurderes, at 100.000 danskere hvert år bliver udsat for stalking. 80 % af stalkerne er mænd, og i gennemsnit står chikanen på i to år.

Du kan se et indslag med Rikke Thomsen øverst på siden.