Riis roser fighteren Chris

Holdejer stolt over Oksen fra Hammel

Intet mindre end den samlede Tour de France-sejr plejer at være nok for Saxo Bank-Tinkoff Bank, men i årets udgave af løbet - uden holdets kaptajn Alberto Contador - kan mindre gøre det.

Holdejer Bjarne Riis er glad for, at ChrisAnker Sørensen bevarer den 14.-plads, som han kæmpede sig til via udbrud på løbets to hårdeste bjergetaper.

- Det betyder meget for os. Det er en flot placering at forsvare, og specielt når man tænker på, hvad han var været igennem, og vi har set, hvordan han har kæmpet de seneste dage.

- Super tillykke til ham, siger Bjarne Riis.

Modigere end alle de andre
Klatrekongen fra Hammel var svært uheldig på 17. etape, da han ville fiske en vildfaren avis ud af sit hjul. To fingerspidser blev fanget i egerne og klippet halvt af, men Chris Anker Sørensen fortsatte til mål, hvorefter han blev kørt til operation på et hospital i Toulouse.

Der venter ham en hudtransplantation efter løbet.

Og det mod, som danskeren udviste ved at fortsætte trods et mindre blodbad, var med til at overbevise en jury om, at han skulle kåres som hele Tourens mest angrebslystne rytter.

Led til de sidste
Chris Anker Sørensen holdt fast i sin placering på enkeltstarten lørdag i Chartres, hvor han holdt den nærmeste konkurrent, den tidligere podieindtager Denis Menchov, bag sig i klassementet.

- Absolut flot. Han kæmpede, og han kørte en god enkeltstart i forhold til, hvad han har været igennem, så det er i sgu orden.

- Det var hårdt for ham hele vejen, tror jeg. Jeg tror, at han led lidt de sidste 20-25 kilometer. De var hårde for ham.

- Det er de færreste enkeltstarter, der er Chris-terræn. Jeg synes, det er var okay, siger Bjarne Riis.