Rift om byens pendlercykler

Flere ønsker at leje i stedet for at eje

Foto: Colourbox

Der er rift om pendlercyklerne i Randers. Byens 30 cykler er på bare fire måneder revet ud af stativerne. Og endnu flere ønsker at leje sin cykel i stedet for at eje.

Idéen bag pendlercykler er, at du kan leje den samme cykel og den samme stander med lås. Det betyder, at det er den samme cykel, du kører på i den periode, du har lejet cyklen. Du skal derfor ikke lede efter et sted at parkere din cykel, for det er den samme stander, hvorfra du tager din cykel, og hvor du parkerer den igen.

- Det er meget positivt, at borgerne har taget så godt imod det nye tilbud. Vi regner med på sigt at kunne udvide antallet af pendlercykler, så endnu flere kan komme hurtigt og nemt rundt på cyklerne, siger Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby, i en pressemeddelelse.

Cyklerne er et godt alternativ til de mange mennesker, der bor udenfor Randers, og som har en gammel slidt cykel stående ved stationen.

- Vores mission er at få endnu flere i sadlen, og pendlercyklerne er en unik måde at kombinere offentlig transport med cykling, siger Birgit Berggrein.

Det koster 50 kroner at leje en pendlercykel i en uge. En måned koster 100 kroner, tre måneder koster 250 kroner.

Pendlercyklerne er en del af regeringens cykelstrategi, der skal få flere danskere op på jernhesten.

Læs mere på cibi.dk eller randerscykelby.dk