Riddersholm om Phiri-tilråb: Uacceptabelt

Brøndby IF's Lebogang Phiri blev torsdag udsat for rascistiske tilråb i Grækenland. Noget AGF-træner, Glen Riddersholm, finder dybt uacceptabelt

02:43

AGF's modstander i den kommende Superliga-runde, Brøndby, var torsdag aften i aktion i Europa League, hvor de tabte 3-0 til græske Panathinaikos. Men kampen fik desværre et trist efterspil, idet Brøndby-spilleren Lebogang Phiri til Ekstra Bladet fortalte, hvordan grækernes svenske angriber, Marcus Berg, kaldte ham en abe.

En udtalelse som svenskeren efterfølgende ikke afviste overfor avisen

Læs også AGF forlænger samarbejdet med Hummel i rekordaftale

Søndag skal Lebogang Phiri og resten af Brøndby-mandskabet så til Aarhus. AGF's cheftræner, Glen Riddersholm, vil på ingen måde acceptere, hvis en af hans spillere skulle fremføre racistiske tilråb.

- Vi er alle sammen repræsentanter for etik og moral, og vi kommer ud til så mange mennesker, der følger vores sport. Og det må vi respektere med stolthed og med ære, siger cheftræneren. 

  - Det værste er, at man prøver at dække sig ind under nogle floskler omkring, hvad der hører spillet til på banen og udenfor. Her er vi ovre i en gråzone, der er langt over det acceptable, til at vi overhovedet kan se igennem fingre med det.

Læs også AGF-træner efter 0-0: Anden halvleg var sæsonens bedste

Kampen mellem AGF og Brøndby fløjtes i gang søndag kl. 16:00 på Ceres Park.

Du kan øverst på siden se hele interviewet med Glen Riddersholm, hvor han også fortæller, at han endda ikke er overrasket over, at Marcus Berg kunne finde på at komme med racistiske tilråb.