Retsudvalg ser på bølleregister

Repræsentanter for århusianske restaurationer og borgmester Nicolai Wammen får i dag foretræde for Folketingets Retsudvalg.

Da et udvalg under Justitsministeriet i marts præsenterede et udspil om et såkaldt bølleregister, som skal holde ballademagere ude af værtshuse, natklubber, diskoteker, caféer og restauranter, fik det en lunken modtagelse i Århus.

Af juridiske grunde kan udvalget nemlig ikke anbefale, at restaurationer kan få adgang til oplysninger om restaurationsforbud for andre steder end deres egen beværtning. Udvalget lægger altså ikke op til et samlet register, som alle restaurationer kan få informationer fra.

- Jeg vil opfordre Folketingets Restudvalg til at give mulighed for at oprette et effektivt bølleregister, der kan være med til at skabe tryghed i nattelivet. Registeret vil være et rigtig godt værktøj for restauratørerne, så slagsbrødre og narkopushere vil møde en lukket dør - ikke bare ét sted, men alle steder. Jeg er sikker på, det vil være et godt våben i kampen mod bøller og ballademagere, siger Nicolai Wammen (S).

Se Nicolai Wammens brev til Retsudvalget her