Retov klar til 1. division

Det koster at rykke ud af Superligaen

Foto: badenfoto.dk

Indtil i går var karrierens værste dag for Martin Retov dengang i 2003, da Hjalte Nørregaard scorede på Brøndby Stadion og sendte mesterskabet til FC København.

- Men det her overgår det, siger Martin Retov efter 0-1 nederlaget til Brøndby, der sendte AC Horsens ud af Superligaen og ned i 1. division.

Nedrykningen betyder, at AC Horsens, der ellers på alle måder er vokset siden den første oprykning til Superligaen i 2005, at klubben nu står til at miste i omegnen af 20 mio. kr. og i mindst et år skal spille på anden klasse, men også for de enkelte spillere bliver det en dyr omgang.

- Det var ikke nogen billig dag, lad os sige det sådan, siger Martin Retov, der lige som mange af de øvrige spillere med nedrykningen går markant ned i løn, men alligevel ikke har tænkt sig at søge andre veje:

- Hvis Horsens kan bruge mig, er jeg her også og hjælper dem med at rykke op igen, siger Martin Retov, der som den anfører, han er, midt i al sin ærgrelse også havde overskud til at tænke på andet end sin egen sportslige og økonomiske nedtur.

- Det er noget snot. Der er ikke så meget andet at sige. Jeg har det ad helvede til. Det var ikke det her, jeg havde regnet med, og det, der gør allermest ondt, hvis jeg ser ud over mig selv, er de mange unge drenge, der har en masse potentiale, der nu skal ned og vende i 1. division, for i det her marked er der ikke nogen, der kommer og henter tre, fire eller fem spillere, siger Martin Retov.

Lige som han og størstedelen af holdkammeraterne må også træner Johnny Mølby en tur ned i den næstbedste række. Det har han prøvet før, og efter som han ikke regner med at blive fyret, tager han nu igen en tur ned i 1. division.

- Jeg har i hvert fald også en aftale til næste år, og jeg føler 100 procents opbakning både blandt spillerne og i bestyrelsen, så jeg regner da med at blive her, siger Johnny Mølby, selv om han efter nederlaget ikke var i superhumør.

- Jeg er selvfølgelig sindssygt skuffet og ærgerlig over, at det ikke lykkedes os i dag, men det var meget kendetegnende, at det igen var marginalerne, der kom til at afgøre det. Vi har ikke formået at score ret mange mål i denne her sæson, og det er det, der er det afgørende for, at vi rykker ned, siger Johnny Mølby.

Netop det faktum, 31 scoringer i 33 kampe, kom meget godt til udtryk mod Brøndby, hvor det var hjemmeholdet, der havde de fleste forsøg, men kun sjældent blev rigtig farlige og altså igen måtte gå fra banen uden at have scoret.

Det irriterer Martin Retov sig vanvittigt over.

- Vi havde det i egne hænder. De får rødt, og vi spiller i overtal i 20 minutter. Det er ufatteligt, at vi ikke får scoret i dag. Vi viste igen i dag, at vi over det meste af banen har et Superliga-hold undtagen helt fremme, siger Martin Retov.