Restauratører raser mod festugen

Flere restauratører føler sig uretfærdigt behandlet, fordi Århus Festuge giver underskudsgaranti til Skanderborg Festival.

På Klostertorv i Århus midtby kan festugedeltagere i de kommende dage opleve en miniudgave af Skanderborg Festival, når torvet omdannes til Århus Smukfestuge.

Men det er faldet flere lokale restauratører for brystet, at festivallen har fået stillet en underskudsgaranti af Århus Festuge, mens de selv må betale for at få lov at stille telte og boder op, skriver Århus Stiftstidende.

Restauratør Lasse Christensen, der driver Bridgewater ved åen, betalte sidste år festugen 150.000 kroner for en plads på havnen, så han kunne rejse teltet Boblen.

- Jeg synes, at det er til grin, at Skanderborg Festivalen nu promoveres på den måde. Så vidt jeg ved, har festivalen et overskud på 20 millioner kroner. Jeg spurgte sidste år festugen, om jeg kunne komme med i festugeprogrammet og få en bannerreklame. Det kunne jeg ikke, selv om jeg hyrede musik for en million kroner. Jeg skulle betale for det. Jeg har været til møde med festugen for at få lov til at rykke nærmere på midtbyen med Boblen. Men det kunne ikke lade sige gøre, siger Lasse Christensen til avisen.

Også indehaveren af Thorups Bodega på Store Torv, Mike Wilson, er forarget. Han ville gerne have stillet et jazztelt op, men fik afslag.

- Jeg forstår simpelthen ikke. Hvorfor skal jeg blive ved med at arbejde på at få arrangementer til Århus, når jeg ikke er velkommen i byen. Jeg er chokeret. Vi, der arbejder fast i Århus, udelukkes, mens festugen inviterer Skanderborg. Festugen er flyttet ud af Århus. Den skal flyttes tilbage igen. Længere er den ikke, siger han.