Reserver skal vinde pokalbrag

Flere veteraner er ikke udtaget

Foto: Allan Baden

Onsdag aften vil AC Horsens gøre et ihærdigt forsøg på at bryde den AaB-stime på Nordjyske Arena, som har varet siden 4. april 2013 - altså lidt over et år.

AaB er ubesejret på hjemmebane i 18 betydende hjemmekampe - 17 superligaopgør og en kvalifikationskamp i Europa League.

Men det bliver uden en række af Horsens største profiler. Horsens stiller op uden fire stamspillere i forsøget på at vende et 1-3-nederlag til samlet sejr i DBU Pokalens semifinale.

Førstekeeper Lasse Heinze, backen Anders Randrup og de faste midtbanespillere Janus Drachmann og Martin Retov er ikke med i truppen mod AaB. De bliver sparet.

I stedet har Horsens-træner Johnny Mølby indlemmet en række unge og ukendte spillere i truppen.

- Vi har haft unge spillere med i andre pokalkampe, og de har gjort det godt.

- Emil Nielsen og Niclas Balleby var med på træningslejren i Tyrkiet og har også trænet med mange gange, så de kender de andre spillere og ved, hvad det drejer sig om.

- Malthe Boesen er også en ung og spændende spiller, siger Johnny Mølby til klubbens hjemmeside.

Horsens kæmper i øjeblikket for at rykke op i Superligaen fra 1. division, og det er formentlig årsagen til, at Johnny Mølby har blandet kortene lidt anderledes. Alligevel håber han på en sejr.

- Vi ved, der venter os en svær opgave, for vi har ikke det bedste udgangspunkt efter det første opgør, og vi møder det hold, der ligger nummer et i Superligaen, men vi vil selvfølgelig spille vores chance.

- Det kræver en rigtig god indsats fra vores side og et føringsmål, og vi skal ud med den energi og aggressivitet, vi viste i den første kamp.

- Vi havde bolden ligeså meget som AaB i den kamp, og det bliver vigtigt igen onsdag, pointerer Johnny Mølby.

Horsens spiller det andet pokalsemifinaleopgør mod AaB onsdag klokken 17.45.