Renoverer for millioner

Vil forsøge at komme uroligheder til livs

02:14

1 af 2

Flere østjyske boligforeninger investerer millioner i langvarige og dyre renoveringsprojekter i håbet om at komme uroligheder og problemer til livs.

I går fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND historien om, hvordan man i Rosenhøj syd for Aarhus, er i gang med en omfattende renovering af godt 800 lejligheder og området omkring dem. 

I Langkærparken i Tilst er man også i fuld gang med renovering og forskønnelse og i Gellerupparken arbejdes der med en helhedsplan, der skal omdanne ghettoen til en ny dynamisk bydel.

Men ombygninger i millionklassen og forskønnelser af almennyttige boliger er langt fra sikkerhed for, at belastede boligområder slipper af med problemerne. Det viser erfaringer fra Bispehaven i Aarhus. Her blev der, for tolv år siden, brugt flere hundrede millioner på renovering. Mængden af hærværk faldt efterfølgende markant, men det varede ikke ved. I de seneste år er problemerne vendt tilbage. 

- Renovering er kun en lille del af det. Der skal altså også gøres noget og være opbakning fra sociale foranstaltninger og lignende. Det er vigtigt, at man gør en markant indsats hele vejen rundt. Glas og maling alene er ikke nok, siger Allan Søstrøm, direktør hos Østjysk Bolig, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget ovenfor.