Rekordmange søger ind på Odder Gymnasium: Skal finde nye lokaler

I dag kom ansøgertallene til de østjyske gymnasier, og der er store regionale forskelle. En af de helt store vindere er Odder Gymnasium

02:11

Hvert år bliver antallet af ansøgere til de lokale gymnasier ventet med spænding, ikke mindst af gymnasierne selv. I år er ingen undtagelse, og glæden er størst hos Odder Gymnasium, der har fået så mange ansøgere, at skolen er nødt til at kigge efter nye lokaler.

Hele 196 ansøgere har det forholdsvis lille gymnasium fået, og det giver pladsmangel.

- Vi er nødt til at finde lokalekapacitet et eller andet sted, fordi skolen er bygget til 15 klasser, og nu er vi altså snart 21, siger rektor på Odder Gymnasium Lars Bluhme til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Interessen for at blive elev på Langkaer styrtdykker

Heldigvis har skolen et godt samarbejde med kommunen, som har stillet pavilloner op til det såkaldte Campus Odder, hvor man forventer at kunne låne lokaler. Så rektor er fortrøstningsfulde og glæder sig i stedet over det rekordstore antal ansøgere.

Også mange ansøgere udefra

Et andet sted i regionen, hvor der er knap så stor glæde at spore, er på Viby Gymnasium i Aarhus. Her er ansøgertallet faldet med 23,2 pct. i forhold til sidste år.

- Det er ærgerligt, at det ser sådan ud i år, for vi er en rigtig god skole med gode elever og dygtige lærere, lyder det fra rektoren her, Lone Sandholdt Jacobsen.

Læs også Aarhus får ny uddannelse: Kombiner film med gymnasie

Hun mener, at de nye fordelingsregler blandt gymnasierne i Aarhus kan have spillet en rolle.

På Odder Gymnasium er succesen ikke skabt gennem store reklamefremstød eller lignende – det er der ifølge rektoren slet ikke behov for.

- De unge hører om os gennem mund til mund metoden, og det har betydet, at vi i år også har en del ansøgere udefra blandt andet fra Malling, Beder og Mårslet, siger Lars Bluhme.

Her kan du få overblikket over alle ansøgere til de østjyske gymnasier.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se mere om de nye tal fra Region Midtjylland.