Rejseplanen tilpasset efter Letbanen: Kan hurtigt ændre sig

Selvom Rejseplanen fra i morgen foreslår ture med Aarhus Letbane, så er det langt fra sikkert, at den så altså kører fra søndag

Sådan her ser det ud på Rejseplanen, hvis man lige nu søger efter en tur søndag morgen mellem Aarhus Hovedbanegård og Aarhus Universitetshospital i Skejby. (Billedet er fra tidligere i dag, lørdag, hvor Rejseplanen viste en tur med Letbanen)

Opdateret lørdag kl. 12.30: Det er nu officielt meldt ud, at Letbanen med al sandsynlighed ikke kører fra søndag. Derfor er Rejseplanen da også ændret igen, så rejsende ikke længere foreslås at benytte Letbanen.

Søger du på en tur i Aarhus søndag, vil Rejseplanen sandsynligvis foreslå, at du tager Letbanen. Men det betyder ikke, at Letbanen kører fra i morgen, afslører Midttrafik.

- Vi har hele tiden skulle gå ud fra, at den kører fra den 17. december, hvor vores køreplaner ændres. Indtil vi får en anden officiel melding, så er Letbanen en del af Rejseplanen fra søndag, siger presseansvarlig hos Midttrafik, Mette Julbo, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Busselskab tager chancen: Køreplan tilpasses nu efter letbanen

Hvis der så kommer en anden besked, så vil Rejseplanen ifølge Mette Julbo ændre sig igen og foreslå de busser, som der sættes ind på letbanestrækningen, indtil togene kører.

- Skulle Letbanen ikke køre fra den 17. december, indsætter vi busser fra Park Allé til Aarhus Universitetshospital i Skejby. Rute 86 bliver ligeledes indsat mellem Nehrus Allé, AUH Skejby og Lystrup fra søndag, indtil Letbanen åbner på strækningen, lyder det fra Midttrafik.

Letbanen åbner med sikkerhed ikke mod Odder fra 17. december. Derfor forlænger Midttrafik rute 81 fra Viby Station til Aarhus Rutebilstation. Dette vil tilgodese de kunder i Tranbjerg, som mister linje 4 A ved Torve Allé/Østerby Allé, frem til det tidspunkt, hvor Letbanen kører til Nørrevænget.