Rejseboss som Karolinepige

Ulla Stæt Andersen var Karolinepige i fem år

08:36

1 af 2

Fra 1961 til 1989 rejste de danske Karolinepiger verden rundt for at reklamere for danske mejeriprodukter. En af dem var den kendte rejsedirektør Ulla Stæt Andersen fra Århus Charter. Det fortæller hun om tirsdag i Go' Aften Østjylland.

- Det var så stort et højdepunkt for en ung pige fra landet, at komme ud i den store verden og være ambassadør for Danmark, siger hun.

Ulla Stæt Andersen var Karolinepige fra 1965 til 1970. Som de mange andre danske piger skulle hun rejse fra by til by for at promovere de danske fødevarer. Jobbet bragte hende både til England, Skotland, Tyskland, Sverige, Østrig og Australien.

Efterlyser Karolinepiger

- Det var et trinbræt til livet. Vi lærte jo sproget, og vi lærte at begå os i et andet land, siger hun.

På torsdag skal Ulla Stæt Andersen mødes med 143 af sine tidligere kolleger på Landbrugsmuseet Gl. Estrup ved Auning. Anledningen er en udstilling om danskernes madvaner igennem 50 år.

I Go' Aften Østjylland kan du høre mere om arrangementet og se både Ulla Stæt Andersens Karoline-kjole og hendes billeder fra dengang. Det er tirsdag kl. 18.10, 21.20 og 23.20. Du kan også se interviewet i klippet herover.