Regnskabsrod i Århus Amt

Århus Politi mener ikke, at der er foregået ulovligheder i Århus Amts bygning- og erhvervskontor. Men samtidig viser revisionsrapport systematisk fusk i regnskaberne

Århus Politi har indstillet efterforskningen i sagen om brug af ulovlige forhold på Århus Amts omstridte bygnings- og erhvervskontor. Politiet mener ikke, at der er foregået noget ulovligt.

Men samtidig viser en ekstern revisionsrapport, at der var rod med regnskaberne på kontoret. Efter vedvarende rygter politianmeldte amtet sagen i april, og dengang understregede amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S), at hensigten med anmeldelsen var at rense alle involverede for mistanke om strafbare forhold.

Århus Amts økonomiudvalg behandlede i dag en længe ventet ekstern undersøgelsesrapport fra revisionsfirmaerne Deloitte & Touche samt KPMG, der skulle skabe klarhed over omfanget af fusk og regnskabsrod i amtets bygnings- og erhvervskontor.

Ifølge Århus Stiftstidende viser rapporten, der først offentliggøres onsdag, at bygnings- og erhvervskontoret har skjult et millionstort underskud, og at der de sidste tre år blev lavet falske fakturaer, så underskud kunne flyttes fra det ene til det næste år, uden det kunne ses på regnskaberne. Desuden blev de ansatte pålagt at underskrive en tavshedserklæring for at dække over fuskeriet.