Regn med længere rejsetid

Vej- og sporarbejde forsinker ferietrafik

Skolerne har sendt børn og lærere på ferie, studenterne er sprunget ud, og mange danskere er så småt ved at forlade arbejdspladsen for en tid.

I weekenden overgår den danske trafik til sommertilstand, og det betyder også masser af vej- og sporarbejde.

Hos Arriva, der kører på strækningerne Skanderborg-Herning og Langå-Struer, som begge er ramt af sporarbejde, opfordrer man passagererne til at planlægge efter sporarbejderne.

- Man skal helt klart regne med, at rejsetiden er noget længere end sædvanligt, fordi noget af rejsen kommer til at foregå med bus, forklarer kommunikationschef Martin Wex.

Ud over ændrede afgangstider skal man også have øje for, at der kan opstå yderligere forsinkelser.

- Der er større risiko for, at en bus sidder fast i en kø, end et tog gør. Så hvis man skal være fremme på et bestemt tidspunkt er det en god idé at tage en tidligere afgang, end man egentlig havde tænkt sig, siger Martin Wex.

 
Undgå at rejse i spidsbeslastningstidpunkter
Også på de danske motorveje skal de ferierejsende væbne sig med tålmodighed. Flere steder i landet er der nemlig vejarbejde.

- Et vejarbejde kan måske give en forsinkelse på en halv time, men så kan der opstå andre ting, som giver yderligere forsinkelser, eksempelvis uheld eller tabt gods, forklarer Thorarinn Aggi Thorarinsson, vagtchef i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Hans opfordring til bilister, der helst er fri for at sidde i kø, er at planlægge køreturen på mindre trafikerede tidspunkter.

- Det er en god idé at rejse uden for spidsbelastningstidspunkterne, som især er fredag med 15 og 17.  Hvis man har mulighed for det, kan det være en god idé at rejse midt på ugen og enten meget tidligt eller i de sene aftentimer, siger Thorarinn Aggi Thorarinsson.