Regionsformand: Vi har kun spildt 25 millioner

Formand Bent Hansen (S) erkender, at Region Midtjylland har tabt penge på rådgivning til nyt supersygehus. Men slet ikke så mange, som Ekstra Bladet beskriver.

Ifølge Ekstra Bladet har Region Midtjylland spildt flere hundrede millioner kroner på arkitekter, ingeniører og rådgivningsfirmaer, der har projekteret Det Nye Universitetshospital - et supersygehus, der skal opføres i Skejby.

Men ifølge regionsformanden er den historie ikke sand.

- Ekstra Bladet citerer mig i dag (fredag, red.) for, at Region Midtjylland har brugt flere end 200 millioner kroner på at lave en byggeplan til ingen verdens nytte. Det har intet på sig. Vi får god nytte af langt den største del af de udgifter, vi har haft til planlægning, siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Regionen havde budgetteret med 13,1 milliarder kroner til projektet, men regeringens ekspertudvalg ville kun bevilge 6,4 milliarder kroner.

Derfor erkender Bent Hansen da også, at der er sket et vist spild, men i langt mindre målestok, end Ekstra Bladet beskriver.

- Reduktionerne i projektet har medført et forbrug på rådgivere i størrelsesordenen cirka 25 millioner kroner, som kan betragtes som spildt, står der i pressemeddelelsen.

I artiklen skriver avisen desuden, at to medlemmer af projektledelsen er blevet fyret fra projektet. Også det afviser regionsformanden.

- Det er ikke korrekt. Der er i sommer sket en udskiftning i projektledelsen, idet den ene er gået, mens den andet fortsat er tilknyttet projektet.

Bent Hansen understreger, at udgifterne til det nye sygehus heller ikke vil betyde fyringer på de eksisterende hospitaler i regionen.