- Region skal teste kræftrobot

Spidskandidat vil sikre hurtigere behandling

Region Midt skal være landets første til at teste en helt ny kræftrobot.

 

I hvert fald, hvis det står til Venstres spidskandidat til regionsvalget, Anne V. Kristensen.

 

Hun har i dag været til møde med IBM, hvor virksomheden præsenterede en helt ny kræftrobot.

 

For at robotten kan virke i praksis, skal den testes på for eksempel Aarhus Universitetshospital, fortæller Anne V. Kristensen, som ser store perspektiver i robotten:

 

- Jeg er meget, meget imponeret. Det vil gøre kræftbehandlingen endnu hurtigere og endnu bedre end vi har mulighed for at være i dag med de metoder, vi arbejder efter. Og står det til mig, bliver region Midtjylland de første i landet til at teste kræft-robotten, siger Anne V. Kristensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Robotten insamler informationer og viden om den nyeste forskning, som så bliver sammenlignet med den enkelte patients sygdomshistorie.

 

På den måde kan robotten komme med hypoteser om for eksempel behandlingsmuligheder.

 

- Robotten skal ikke stille diagnoser, men den skal være lidt ligesom "Hvem vil være millionær", hvor man spørger publikum, siger Anne V. Kristensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

-Det er et kæmpe perspektiv, hvis vi på sekunder kan indhente viden om resultaterne fra alle verdens projekter inden for kræftforskning - og give læger på de midtjyske kræftafdelinger svarene på, hvad den patient, der sidder foran dem, konkret lider af.

Anne V. Kristensen (V) vil nu kæmpe for, at kræftrobotten kan blive testet på et hospital i Region Midtjylland.