Region Midtjylland udvander behandlingsgaranti

I dag træder behandlingsgaranti på én måned i kraft. Men regionsrådet har vedtaget en anden ambition - at behandle inden tre måneder.

Udmeldingen fra Region Midtjylland skuffer Alexander Aagaard, venstremand og medlem af regionsrådet.

- Der ligger en indbygget accept af at man kan holde folk i tre måneder inden de får deres behandling, siger han til P4 Østjylland.

Han har derfor, sammen med Dansk Folkeparti, stemt imod formuleringen om at ingen i Region Midtjylland venter mere end tre måneder på behandling.

- Hvis man sidder som medarbejder eller leder og læser at man kan prioritere mindre alvorlige sygdomme op til tre måneder, så tror jeg ikke man er nær så opfindsomme med hensyn til at komme behandlingspukler til livs.

Til det svarer Bent Hansen at Region Midtjylland har den højeste produktivitet i landet, og han kalder det derfor helt urimeligt at antyde at medarbejderne ikke gør, hvad de kan.

- Vi kan ikke klare de nedgroede negle og knysterne på samme tid som dem der går med permanente rygsmerter, siger han. Alexander Aagaard kalder det for uklar politisk ledelse og han er sikker på at vælgerne til efterårets regionsrådsvalg vil straffe den socialdemokratiske rådsformand for at være uambitiøs.

- Vås, siger Bent Hansen:

- den gennemsnitlige behandlingstid er på fire måneder, så det er bare ærlig snak.