Regentparret indtog Horsens

Prins Henrik svingede skarpretter-øksen i fængslet

Prins Henrik med den økse, der blev brugt til den sidste halshugning i Danmark

Gardehusarerne på vej gennem Horsens Foto: Anders Brohus

Dronning Margrethe og Prins Henrik lytter til borgmester Jan Trøjborgs tale

Foto: Karsten Skov Villadsen

Foto: Karsten Skov Villadsen

1 af 6

Kl. 9.30 ankom Kongeskibet Dannebrog under truende, sorte regnvejsskyer med regentparret ombord til Horsens.

Efter den officielle modtagelse på havnen gik turen i karet gennem byen anført af hesteeskadron til rådhuset, hvor dronningen modtog byens gave - to små designerstole til børnebørnene.

Næste stop var det tidligere Horsens Stasfængsel, hvor dronningen skulle se et af de forladte fængselsafsnit, og bagefter var der frokost med russiske retter hos Stensballegaard Golf.

Prinsen fik edderkopper
I eftermiddag besøgte dronningen Horsens Sundhedshus og møbeldesign-virksomheden Hay. Prinsen lagde vejen forbi nordens støste slagteri Danish Crown, der til prinsens store tilfredshed serverede jordskokkeskum med edderkopper - en speciel udskæring af koen, som Danish Crown på prinsens opfordring har sat i produktion.

Foruden Danish Crown edderkopper fik prinsen lov at smage suchi med svinemørbrad i sambal oelek og maki med yderfilet rullet i danske urter. 

På Horsens Ny Teater var begge til stede, da kunstværket "Et Himmeldigt" af Svend Wiig Hansen blev afsløret, og derefter er reception for byens honoratiores på kongeskibet.

I aften er der "skumringskoncert" med Livgardens musikkorps i Caroline Amalielund og reception på kunstmuseet i anledning af De Danske Garderforeningers 100 års jubilæum.

Kl. 22.15 sejler Kongeskibet Dannebrog fra Horsens Havn. Der er korsang ved Canticakoret og Crescendokoret på kajen, fakler og fyrværkeri.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30