Reform-skræmte skoleledere

Kvitter jobbet i folkeskolen

Det kan blive svært for en del af landets skoleledere at håndtere de mange nye udfordringer, der følger med den store reform af folkeskolen.

Det vurderer ph.d. og forskningschef ved VIA University College i Aarhus, Andreas Rasch-Christensen, der dog ikke tør sætte tal på, hvor mange skoleledere, der vælger at pakke tasken og sige tak for denne gang:

- Det bliver ikke i massivt omfang, men der vil da være skoleledere, der takker af - skoleledere, som i virkeligheden vil ønske sig tilbage til, hvordan det var før. Der vil være de, der føler sig udfordret og er ængstelige ved det nye, siger Andreas Rasch-Christensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Også formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, erkender, at udskiftningen af skoleledere nok vil blive højere i en periode. Han begrunder det med, at der vil være nogle, der ikke kan løfte udfordringen og derfor fremskynder deres pension eller vælger at gå tilbage til at være lærer:

- Det er der jo ikke noget at gøre ved. I yderste konsekvens må man finde sig et andet job,« siger Anders Balle og tilføjer til avisen:

- Nu har vi det kommende skoleår til at øve os på de nye tider - reformen træder jo først i kraft fra august 2014.

Med reformen i hånden får skolelederne magt til blandt andet at tilrettelægge lærernes arbejdstid.