Ree bremser omstridt estisk milliardprojekt

Den østjyske rigmand Karsten Ree bremser midlertidigt kæmpeprojekt i Estland.

Den normalt pressesky rigmand Karsten Ree, der for et år siden solgte Den Blå Avis og Bilbasen.dk til amerikanske Ebay for 2,1 mia. kr., kommenterer nu for første gang konsekvenserne af den bestikkelsessag, der hænger som en truende sky over hans estiske milliard-eventyr.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Jeg kan kun sige til dig, at vi fortsætter vores fremgang med dette projekt. Vi har fundet området, og jeg har faktisk købt det, så lige nu venter jeg udelukkende på, at de næste ting vil ske, nemlig at I får afklaret det politiske morads her, så vi kan komme videre med projektet og byggeriet, siger Karsten Ree i et interview med Estionian Television.

Han henviser til den bestikkelsessag, som den estiske anklagemyndighed har indledt mod den danske chef for Karsten Rees estiske selskab Fjordfresh Holding, Thorben Grønkjær Nielsen og den tidligere ministerrådgiver Alar Oppar, der i dag også arbejder for Fjordfresh Holding. Da Børsen i juni kunne afsløre, at Karsten Ree reelt var pengemanden bag det estiske fiskefarms-projekt og samtidig beskrev, hvordan bestikkelsessagen bremsede kapitaljagten, ønskede Karsten Ree ikke offentligt at kommentere sagen.