Redningshelikopter ikke brugt ved trafikulykke

Efter lørdagens trafikulykke ved Randers undrer en læge sig over, at der ikke blev benyttet redningshelikoptere.

Det er læge ved Rigshospitalets traumecenter, Ole Pagh Mathiesen, der overfor Jyllands-Posten undrer sig over, at der ikke blev indsat en af de tre redningshelikoptere, der var i beredskab. En af disse helikoptere stod i Aalborg og kunne have hjulpet, mener lægen.

- På hver helikopter er der 2 piloter, 1 navigatør, 2 reddere og 1 læge som sidder i konstant beredskab. I tilfælde af alarmering er vi oftest i luften inden få minutter, siger Ole Pagh Mathiesen til avisen, og han fortsætter:

- Det som undrer mig er, at vi på intet tidspunkt i forbindelse med den alvorlige ulykke ved Randers er blevet alarmeret for både at kunne stille med ekstra lægehjælp (udover lægeambulancen) til varetagelse af de svært kvæstede, men ikke mindst for at kunne transportere de sværest kvæstede direkte til et traumecenter - i øvrigt på den samme tid som det ville tage at transportere dem i ambulancer til Randers Sygehus.

Hele episoden har fået Ole Pagh Mathiesen til tænke over følgende.

- Hvorfor indgår helikopteren ikke som en selvfølgelig og oftere benyttet del af alarmeringskæden når der sker større ulykker på for eksempel landevejene. Politiet og alarmcentralerne husker åbenbart ikke at vi findes som en mulighed. Ligesom der findes en knap på deres panel som hedder "ambulance", en der hedder "politi", en der hedder "brandbil" virker det desværre ikke som om at der er en der hedder "helikopter".

Trafikulykken har indtil videre kostet tre mennesker livet.

Læs også: <a href="http://www.tv2oj.dk/vis_nyhed.asp?AjrDcmntId=15016">Trafikulykke kræver tredje offer</a> (16/7)