Rederi genvinder Samsø-rute

Danske Færger fortsætter på Sjællandsruten

De kommende mange år kommer Danske Færger fortsat til at betjene kunderne på ruten Samsø- Kalundborg. Det danske færgerederi har nemlig vundet Transportministeriets udbud om besejling af ruten og vil blive tildelt en 10-årig kontrakt fra 2014 på Samsø Øst.

Rent praktisk flytter rederiet færgen Kanhave over på den østlige side af øen, når Samsø Kommune selv overtager færgefarten til Hou. Og i stedet for at sejle fra Kolby Kås, vil man fra efteråret 2014 sejle fra havnen i Ballen, som er under udvidelse. Det vil forkorte rejsetiden fra en time og halvtreds minutter til en time og femten minutter.

Danske Færger skal samtidig besejle ruten Bøjden-Fynshav.

- Vi er meget glade for, at Transportministeriet har betroet os med opgaven at varetage færgedriften på de to ruter. Færgeoverfarterne danner en livsnerve i regionerne og er med til at sikre den nødvendige sammenhængskraft mellem de danske øer og resten af landet. Vi besejler i øjeblikket de to ruter, og at vi har genvundet ruterne gør, at vi kan gøre brug af vores praktiske lokale erfaringer og fortsat levere en stabil og konkurrencedygtig færgeoverfart med høj kundetilfredshed, skriver administrerende direktør i Færgen, John Steen-Mikkelsen i en pressemeddelelse.