Reddede søstre fra at drukne

To østjyske drenge er dagens helte

02:19

1 af 2

17-årige Mads Andersen og Anton Virenfeldt Jespersen fra Østjylland satte uden tøven livet på spil for at redde to piger, der mandag aften var i fare for at drukne ud for stranden ved Øster Hurup. I dag fik pigerne og deres familie så mulighed for at sige tak.

- Det var dejligt at møde dem og se, at de har det godt, og at familien er glade. Det er rart at vide, siger Mads Andersen fra Havndal nord fra Randers.

Mandag aften var Nikoline på 11 år drevet ud på en badering ud for stranden og storesøsterens forsøg på at redde hende resulterede i, at hun selv pludselig befandt sig i fare.

Kunne ikke komme ind til land

- Jeg prøvede at holde fast i hende (Nikoline, red). Hun kunne ikke rigtig holde sig selv oppe mere, og hun havde ligget derude i rimelig lang tid. Jeg fik hende op på min ryg, og så prøvede vi at svømme ind, men det virkede ikke rigtig. Så jeg prøvede bare at svømme for at holde os på et sted, så vi ikke drev længere ud, siger Ida-Marie Brix-Mouritsen, der er storesøster til Nikoline.

Imens stod pigernes mormor længere inde og så hjælpeløst til.

- Jeg kunne se, at de havde fat i de her baderinge, så det er egentlig dem, der holder dem oppe, tror jeg. En ældre mand siger til mig, at de skal nok klare det. Det hele var uvirkeligt, siger Elly Brix fra Øster Hurop.

Men så kom Mads Andersen og Anton Virenfeldt Jespersen ned på stranden, og de tog en resolut beslutning og svømmede ud til pigerne, og fik dem hevet i land.

Tilbage på stranden var beredskabet nået frem, og pigerne og deres mormor blev fløjet til hospitalet til tjek.

Du kan møde de to helte og se, hvordan det gik, da pigernes familie tirsdag takkede de to drenge for deres indsats.