Rebellen fra Langeland: Sorte minder om skoletid i Østjylland

- Mennesker i Asferg har tænkt på mig på en god måde. Også selv om de godt kunne huske, at jeg var en møgunge

Foto: Privatfoto

Foto: Google Maps

1 af 2

Ole Sørensen - eller Rebellen fra Langeland - er egentlig fra Asferg nord for Randers.

Det var i Asferg, at han voksede op og gik i skole.

- Jeg har kun tænkt på Asferg i forbindelse med et sted, hvor jeg var født. Og det, jeg huskede, var kun mørke. Skoleminderne var et sort kapitel. Jeg var altså en helvedes møgunge, fordi jeg hele tiden skulle gøre opmærksom på de fejl, der var, siger Ole Sørensen til TV2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Manden med nej-hatten har skrevet en ja-bog

Han har netop udgivet en selvbiografi om sit liv i socialpsykiatrien og sin barndom og opvækst - 'Kom nu ned på jorden'.

- Hvis der blev gjort forskel på nogen, eller lærerne talte ned til mig, så syntes jeg at det var træls. I dag var jeg blevet sendt udenfor døren, men jeg ville også være druknet i omsorg. Jeg er glad for, at jeg ikke går i skole i dag, siger ole Sørensen.

Efter at han forlod Asferg, har han ikke været eller set sig tilbage til den lille by mange gange. 

Læs også Årets Black Friday ventes at slå alle rekorder

- Men så blev jeg inviteret til et ældrecenter i Asferg. Her så jeg de mennesker, som jeg jo har kendt. De sagde, at de var glade for, at det var gået mig godt. De har tænkt mig på en god måde, også selv om de godt kunne huske, at jeg var en møgunge, der gjorde oprør mod alt. Minderne er gået fra sorte til nærmest lyse efter besøget for nylig, siger Ole Sørensen.

På mange måder er han stadig en møgunge, der gør oprør og forstyrrer.

- Systemet trænger til at blive forstyrret. Os der arbejder med psykisk syge og misbrugere skal forstyrres konstant, så der ikke går systemtænkning i den. Der er mange små detaljer, som forstyrrer akademikerne. Politikerne, naboer, kolleger skal forstyrres. Jeg vil gerne forstyrre med min bog, siger Ole Sørensen.