Rasmussen snupper niendeplads i Lissabon - var populær hos tv-seerne

De europæiske juryer var ikke vilde med Jonas Flodager Rasmussens "Higher Ground". Heldigvis kunne seerne lide den østjyske vikinge-sang

Humøret var højt i den danske lejr - selv om det ikke blev til en sejr i Lissabon. Foto: Pedro Nunes - Ritzau Scanpix

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers optrådte med nummeret 'Higher Ground'. Foto: Francisco Leong - Ritzau Scanpix

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers optrådte med nummeret 'Higher Ground'. Foto: Armando Franca - Ritzau Scanpix

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers optrådte med nummeret 'Higher Ground'. Foto: Francisco Leong - Ritzau Scanpix

1 af 4

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers sluttede sent lørdag aften på niendepladsen ved det europæiske Melodi Grand Prix i Lissabon.

Resultatet var især værd at glæde sig over, efter at Rasmussen længe så ud til at slutte blandt de dårligst placerede kunstnere i Eurovision.

Læs også Champagnen er lagt på køl: Langå er klar til stor vikingefest

Fra en placering som nummer 20 efter juryernes stemmer strøg Rasmussen pludselig 11 pladser frem, da seernes stemmer blev fordelt. Dermed kan den østjyske sanger glæde sig over, at hans vikinge-tema gik rent ind hos tv-seerne i de europæiske stuer.

Jonas Flodager Rasmussen, der stillede op med sangen "Higher Ground", endte altså med en samlet niendeplads i showet, der foregik i Altice Arena i Lissabon i Portugal.

Han repræsenterede Danmark, fordi han vandt det danske Melodi Grand Prix i Aalborg i februar. Langå-musikeren gik på scenen som nummer 15 i finalen, men var fra starten langt fra bookmakernes liste over mulige vindere.

Israels Netta vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen "Toy". Foto: Pedro Nunes - Ritzau Scanpix

Bookmakerne tog fejl - igen

Bookmakerne havde inden showet udråbt Cypern til storfavorit, men de senere år har oddssætterne ramt ved siden af i deres vurdering af, hvem der ville ende med trofæet. Heller ikke denne gang fik de ret.

Sejren gik til Israels Netta, der optrådte med sangen "Toy".

I alt 26 lande var med i konkurrencen, der blev afholdt for 63. gang.

Læs også 'Vikingen fra Langå' overraskede fans med et nummer - hør det her

20 lande var kvalificerede fra de to semifinaler, der har været afholdt i ugens løb, mens seks lande var direkte kvalificerede. 

Det drejede sig om de såkaldte Big Five, der består af Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrig og Italien, mens Portugal som værtsland også var garanteret en plads i finalen.

02:58

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND mødte tidligere på ugen Jonas Flodager Rasmussen i Portugal. I denne video kan du høre den akustiske version af 'Higher Ground', som Rasmussen og resten af holdet spillede for de danske fans i Lissabon.

Luk video

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND og Randers Amtsavis