Rasmus vinder - Thomas taber

Blandede anmeldelser til "KH Helmig"

Foto: Danmarks Smukkeste Festival

To popsnedkere udkommer i disse dage nærmest simultant med hver sit nye album.

Den unge storsælgende Rasmus Seebach og den evige overlever fra Aarhus, Thomas Helmig.

I kampen om de forholdsvis få pladser på hitlisterne kan de to kunstnere fra hver sin generation næsten ikke undgå karambolage endsige sammenligning.

Og målt på dagens anmeldelser i aviserne, både de gode og de dårlige, er der en klar vinder - nemlig Rasmus Seebach - og dermed også en klar taber.

Ekstra Bladet

Især Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo, lægger ikke fingrene imellem overfor Thomas Helmigs nye album, KH Helmig:

"Helmigs fesne jydefunk og ligblege popsoul er corny nostalgi, og at en evig teenager på 49 kan få sig selv til at fremføre linjer som "Fugle flyver, mennesker lyver" og "Står og svajer, med en bajer" er nærmest tragisk", skriver Treo og fortsætter:

"Renée Toft simonsen er ikke det eneste, Helmig har mistet, for stemmen er også røget".

Ikke overraskende rækker anmeldelsen da også kun til to ud af fem stjerner mod Rasmus Seebachs, som bliver tilgodeset med tre af Ekstra Bladets harske anmelderhund.

Rasmus vinder også i BT

I BT er der straks pænere anmeldelser til Thomas Helmig. Her er fem ud af seks stjerner, og anmelderen, Henning Høeg, er da også langt mere positiv stemt overfor det nye album:

"Som en mand, der er blevet sparket ud af bilen, mens den stadig kører, lyder Thomas lidt medtaget - men på den gode måde. Han lyder som en mand, der har set hele, prøvet lidt af hvert og nu er forberedt på det værste", skriver anmelderen og kalder Helmig for spydig og præcis, melodiøs og nysgerrig.

Alligevel må Aarhus-pop-kongen også her kvittere for en andenplads til Rasmus Seebach, der høster seks ud af seks stjerner for sit album "Ingen kan love dig i morgen".

JP: Lyder slidt og mørbanket

Jyllands-Postens anmelder, Anders Houmøller Thomsen lægger sig i krydsfeltet mellem to andre anmeldere. Han tildeler fem ud af seks stjerner til Rasmus og fire til Thomas. Om sidstnævntes album skriver han:

"Den skilsmisseplagede sanger lyder faktisk mærket og mørbanket på sit nye album, og det ubekymrede drengesmil i flere numre fuldstændig stivnet. Dermed kan man glæde sig over, at det stort set er slut med jovial forstillelse og letkøbt romantik".

Anmelderen tilføjer, at "det nye album ikke er en lodret nedtur. I stedet beviser det, at Helmigs indre inspirerede sangskriver ikke længere må nøjes med at stå derude og banke på. Troubadouren er trådt ind i rampelyset og nogenlunde i karakter".

Men på trods af positive takter overgår Rasmus Seebach igen Helmig. For mens Helmigs tekster ifølge JP?s anmelder ikke er skrevet i evighedens tegn, skriver han om Seebach:

"Alle skæringer har hitpotentiale, og da Seebachs unge publikum kan genhøre det nye album om 20 år uden at krympe sig pinagtigt, har sangeren sikret sig albuerum et stykke ind i dansk pops fremtid".