Randerspige udvalgt til at tegne amerikansk tegneserieheltinde: - Jeg er meget nervøs

32-årige Pernille Ørum fra Randers skal tegne en blodtørstig teenage-snigmorder i en tegneserie skrevet af den anerkendte amerikanske instruktør Kevin Smith

Oprindeligt fra Randers, uddannet på animationsskolen i Viborg og nu tegner af tegneserien Hitgirl.

Hun er uddannet på Animationsskolen i Viborg og har næsten en halv million følgere på Instagram. Navnet Pernille Ørum lyder måske ikke bekendt i alle ører, men på verdensplan har hun tusindvis af fans.

Nu er den 32-årige Randers-pige blevet udvalgt til at tegne en hel ny tegneserie af den amerikanske forfatter Kevin Smith.

Læs også Randers-hippier skriver sang til Mandelas 100 års dag

Serien handler om en ekstremt voldelig teenage-superhelt ved navn Hitgirl.

- Jeg blev ringet op af Kevin Smith, som jeg har været fan af længe. Hun spurgte, om jeg ville illustrere Hitgirl, fortæller Pernille Ørum til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er personligt super stort. Jeg er super stolt af at blive kontaktet og synes, det er mega fedt.

Der er splatterfilmsagtige blodsudgydelser, når Hitgirl slår til. 

Fra idol til ven

Kevin Smith er en amerikansk instruktør og manuskriptforfatter, som i 1990´erne hittede med komediefilmen Clerks om karaktererne Jay og Silent Bob. I dag er han 48 år og bor i Hollywood. 

Pernille Ørum har været fan af ham siden da. Hun tog for nogle år siden kontakt til ham for at vise ham sine illustrationer af nogle af hans karakterer.

Læs også Klaus så en dødsulykke, men blev afvist af Falck: - Jeg er dybt chokeret

- Så skrev jeg til ham for nogle år siden, hvor jeg var i L.A. og så inviterede han mig hjem til sig. Han bor i Hollywood Hills og havde en etage med alle de ting, han har lavet, fortæller hun.

Den unge randrusianske tegner pitchede en idé om en helt ny tegneserie for ham for to år siden. og de to har aftalt, at hun skal tegne serien, der kommer til at foregå i Danmark.

Oprindeligt var Pernille Ørum fan af den 48-årige filminstruktør og manuskriptforfatter Kevin Smith. Efter at have mødt hinanden nogle gange har forholdet mere udviklet sig til et venskab.

Splattervold

Først skal hun dog lige tegne Hitgirl, som er en ultravoldelig splattertegneserie. 

- Det er lidt sjovt og en udfordring, at det er så voldeligt og de slår folk ihjel med macheter, griner Pernille Ørum, der tidligere har tegnet mere Disney-inspirerede figurer såsom prinsesser og havfruer. 

- Der er lidt Tarantino over det, siger hun med henvisning til filminstruktøren Quentin Tarantino, som i sine film lader blodet sprøjte ud af de uheldige karakterer, som bliver ramt af et sværd eller en kniv. 

Dækket i blod. Når hitgirl er færdig med at slagte sine fjender, efterlader blodbadet tydelige spor på hendes tøj. 

Første gang

Det er første gang Pernille Ørum skal illustrere en tegneserie. Hun er uddannet fra Animationsskolen i Viborg og har tidligere arbejdet som 3D-animator, men fandt frem til, at det ikke helt var dér, passionen lå. 

Derfor kastede hun sig i stedet ud i at designe karakterer, og nu ligger tegningen af tegneserien om Hitgirl for hendes fødder og giver lidt nervøsitet.

Læs også Timelapse: Fra beton til skov. Se skoven vokse på Aarhus Ø

- Jeg ved absolut ingenting om, hvad jeg laver, griner hun i telefonen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Så jeg har også været meget nervøs. Men nu har jeg lavet otte sider og vist dem til holdet, og de er meget tilfredse. Så man lærer hen ad vejen.

Den kun 32-årige animator fra Randers har tidligere beskæftiget sig meget med animation, men interesserer sig i dag mere for design af karakterer. Her har hun illustreret tennisspilleren Serena Williams. Foto: Illustration: Pernille Ørum