Randers vil inspirere til flere økologiske offentlige køkkener

Onsdag slog Regionshospitalet Randers dørene op til en økologi-konference. De vil inspirere fagfolk til at bringe økologi ind i offentlige køkkener

Regionshospitalet Randers er det første - og eneste - hospital i Danmark, der har det økologiske spisemærke i guld. Det vil sige, at mellem 90 og 100 procent af deres føde- og drikkevarer er økologiske.

De har længe arbejdet mod at blive et næsten 100 procent økologisk køkken, og nu er turen kommet til de øvrige offentlige køkkener i landet.

- Vi har lyst til at videregive vores viden, så andre forhåbentligt kan blive inspireret af at komme i gang med at lave endnu mere mad - og god mad - i køkkener med en økologisk baggrund, siger Mona Carøe, der er cheføkonom hos Regionshospitalet Randers.

Derfor delte patientkøkkenet ud af deres erfaringer onsdag, da 120 fagfolk fra landets kommuner var inviteret til økologisk madkonference.

I videoen kan du høre Mona Carøe fortælle om onsdagens konference.

- Vi bør gå forrest

De mange deltagende fagfolk kommer fra hospitaler, dagtilbud, kommuner og uddannelsesinstitutioner fra hele landet.

Dagen stod på vidensdeling fra blandt andet regionshospitalets egen slagter, kostkonsulent og foredragsholdere, der alle skulle dele ud af deres idéer, tanker og erfaringer.

Regionshospitalet Randers har, som det første og eneste hospital i Danmark, det økologiske spisemærke i guld.
Regionshospitalet Randers har, som det første og eneste hospital i Danmark, det økologiske spisemærke i guld.

Og hvorfor det netop er Regionshospitalet Randers, der holder sådan en konference, har Mona Carøe et godt bud på.

quote Vi har lyst til at videregive vores viden, så andre forhåbentligt kan blive inspireret af at komme i gang med at lave endnu mere mad - og god mad - i køkkener med en økologisk baggrund.

Mona Carøe, cheføkonom, Regionshospitalet Randers

- Nu har vi jo det økologiske spisemærke i guld som det første hospital i Danmark. Så vi har gjort os nogle erfaringer i forhold til at lægge om inden for de samme økonomiske midler, siger hun.

Mona Carøe mener, at de som offentlig institution bør tage et ansvar.

- Som offentlige institutioner synes jeg, vi bør gå forrest og vise, at vi godt kan arbejde med økologi inden for det økonomiske råderum, vi har, siger hun.

Dagen forløb efter planen, og Mona Carøe har forhåbninger for fremtidens andre mulige økologiske køkkener.

- Jeg håber, at de har fået inspiration til at gå hjem og gå i gang. Jeg håber, de har kunnet finde inspiration i nogle af de tanker og idéer, som vi har, som de kan videretage hjem til deres egne køkkener, siger hun.

Med det økologiske spisemærke i guld skal man indkøbe mellem 90 og 100 procent økologiske føde- og drikkevarer. Derudover findes også spisemærker i sølv (60-90 procent økologi) og bronze (30-60 procent økologi). De økologiske spisemærker kontrolleres af Fødevarestyrelsen.
Med det økologiske spisemærke i guld skal man indkøbe mellem 90 og 100 procent økologiske føde- og drikkevarer. Derudover findes også spisemærker i sølv (60-90 procent økologi) og bronze (30-60 procent økologi). De økologiske spisemærker kontrolleres af Fødevarestyrelsen. Foto: Fødevarestyrelsen
gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Coronavirus vaccine

liveblog SSI: 50.000 flere test ved udgangen af januar

Kildemosen

Tragedie på plejecenter: Tre ud af otte beboere er døde - flere er isoleret

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

1918-julefest-sammenkobling

Så er det jul igen - nu i farver!