Randers-student udelukket fra Gøteborg

Michael Aastrup Jensen fortørnet over svensk praksis

Michael Aastrup Jensen er fortørnet over at Randers-bryder ikke kan studere i Sverige.

Mens danske læreanstalter lader studerende fra andre nordiske lande komme ind på samme vilkår som danske, må en ung mand fra Randers konstatere, at han ikke kan komme ind på Universitetet i Gøteborg trods et gennemsnit , der uden videre skulle give adgang. Begrundelsen er, at kvoten for udenlandske studerende er opbrugt.

Det har gjort det østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen, der er udenrigsordfører for Venstre, stærkt fortørnet. Han mener, at svenskerne tilsidesætter en fælles nordisk aftale, og vil have minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann til at gå ind i sagen.

- Det her er jo det glade vanvid. Her har vi i årevis lukket snesevis af svenske studerende ind på vores universiteter, og så tillader svenskerne deres uddannelsessteder at afvise danskere med den undskyldning, at nu er der altså for mange, siger Michael Aastrup Jensen i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om den danske bryder Christian Roed fra Randers, der gerne ville studere i Gøteborg, fordi han dyrker brydning på eliteplan og kæmper benhårdt for at få sit internationale gennembrud. 

I Sverige er brydesporten meget populær og muligheden for at kombinere sine sportslige ambitioner med sin uddannelse er optimal. Han har derfor allerede meldt sig ind i en brydeklub i nærheden af skolen og har også sikret sig i en bolig i Göteborg med hjælp fra klubben. 

I et forsøg på at hjælpe Christian med at få opfyldt sin drøm, vil Michael Aastrup Jensen også rette henvendelse til den danske ambassadør i Stockholm og bede ham lægge pres på de svenske myndigheder.

-  Det kan ikke nytte noget, at svenskerne først til næste år vil følge de regler, vi andre har overholdt, siden vi indgik aftalen. En aftale er en aftale, det må vi have svenskerne til at forstå, siger Michael Aastrup Jensen i pressemeddelelsen

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30