Randers-rytter slog koldbøtte

Uheld ved Hammel kostede DM-guld

Mads Würtz Schmidt styrtede syv kilometer før målstregen under torsdagens DM i enkeltstart ved Hammel. Arkivfoto.

Den danske juniorverdensmester Mads Würtz Schmidt fra Randers var trods god form og sin VM-trikot ikke i stand til at sikre det danske mesterskab for juniorer i enkeltstart.

Han styrtede syv kilometer fra målstregen i Hammel og kom i mål i en tid, der var tre sekunder dårligere end Mathias Wichmann Krigbaum, som kunne juble med vennerne på målstregen, da han så Schmidt køre i mål.

- Jeg havde håbet på det, men det blev sådan lidt spændende. Det vil måske være at stramme den lidt at sige, at jeg kan blive verdensmester nu, hvor jeg har slået ham, men chancen er der selvfølgelig, siger vinderen.

- Jeg var ukoncentreret
Efter løbet kom Mads Würtz Schmidt over til Mathias Wichmann Krigbaum for at sige tillykke og forklare, at han var styrtet.

- Det er jo ikke min skyld, at han vælter. Det kan jeg ikke tage mig af, siger Krigbaum.

Den danske juniorverdensmester røg af cyklen, fordi han var ukoncentreret.

- Der var en lille kurve, og så kom jeg til at kigge for meget ned. Jeg røg ud i noget græs, og så slog jeg en kolbøtte. Jeg tabte i hvert fald sejren på det styrt, siger Mads Würtz Schmidt.

- Jeg er pisseirriteret på mig selv. Det var en koncentrationsfejl, lød det fra rytteren, der kører for Blue Water Cycling og desuden vandt juniorernes Paris-Roubaix i år.