Randers Regnskov i junglen

Randers Regnskovs ledelse er netop vendt hjem fra Borneo hvor de har kontrolleret støtteprojekter.

Efter to hårde uger i Borneos regnskove er direktør Henrik Herold og bestyrelsesformand Torben Boldsen netop vendt hjem, skriver Randers Amtsavis.

De to har været afsted  for dels at tjekke, at det beløb, der er skænket af Randers Regnskov til projekter i den rigtige regnskov på øen bruges efter hensigten, og dels for at få gode idéer og tips med hjem til den lokale regnskov.

Makkerparret har blandt andet besøgt et skilpaddeprojekt, et forskningscenter og et elefantprojekt.

Ifølge Randers Regnskov går projekterne på Borneo som planlagt.

   Tre projekter blev kigget efter på verdens tredjestørste ø. Herold og Boldsen var på en lille, fredet ø, hvor der er døgnvagter for at redde havskildpadderne fra folk, der stjæler æg. Og de var dybt inde i regnskoven på Nordborneo, hvor der skal bygges et forskningscenter samt udvikles et turistprogram. Den sidste tur gik til et område, hvor en naturfotograf har fået en oliepalme-fabrik lukket ned, fordi den forurenede. Næste projekt i området er at sætte et elefant-elhegn op, så de små dværg-elefanter ikke ødelægger bøndernes afgrøder. Flere kilo lettere, flere iglebid rigere og med hovederne fyldt af tanker og inspiration, er Henrik Herold og Torben Boldsen nu vendt tilbage til randrusiansk grund.