Randers Regnskov hjalp med at konfiskere giftslanger

Randers Regnskov blev bedt om at assistere i en meget speciel sag mandag

04:24

1 af 2

Politiet i Esbjerg kontaktede mandag Randers Regnskov med en noget anderledes melding.

Under en ransagning havde politiet fundet 'et par slanger', som de ikke umiddelbart kunne identificere, og derfor måtte der eksperthjælp til.

Den fandt de hos Randers Regnskov og dyrepasser Kristian Sørensen, der har en specialuddannelse i giftslanger.

- De (politiet i Esbjerg, red.) ringer i går formiddag og fortæller, at de har været hjemme ved en person, hvor de har fundet en masse slanger, hvoraf de mener, at de kan se, de er giftige. De sender så nogle billeder, blandt andet af klapperslanger og giftige træhugorme. Da vi kommer derned viser det sig, at der er kassevis af slanger. Både kobraer og klapperslanger og andre, siger Kristian Sørensen til tv2oj.dk.

Han fortæller, at de giftige slanger ikke er lovlige at holde i hjemmet, men at det i øvrigt ikke er sjældne slanger, der er tale om.

Nu skal Randers Regnskov tage stilling til, hvad der skal ske med de i alt 11 giftslanger. Enten skal de beholdes, udbydes til andre zoologiske haver eller aflives.

- Der er en af dem, jeg som dyrepasser godt kunne tænke mig at beholde. En afrikansk puff adder. Det er en art, jeg er fascineret af, men jeg er jo også lidt nørdet, griner Kristian Sørensen.

Ellers forventer han ikke, at der vil være den store afsætning på slangerne, der som nævnt ikke er sjældne.

- Vi vil formentlig udbyde dem til andre zoologiske haver, men jeg tror, de fleste bliver aflivet. De er ikke eftertragtede, siger han.

Du kan se og høre mere om slangerne i videoen øverst på siden.