Randers raser over dommere

Det er mangel på respekt for damerne, siger direktør

Ledelsen i Randers HK er utilfreds med brugen af de såkaldte split-dommere Foto: Hans Carstens

Det har vakt vrede i kvindehåndbolden, at langt flere kvindekampe end herrekampe dømmes af dommere, som ikke kender hinanden - såkaldte splitpar.

I Randers HK er direktør Henrik Mortensen fortørnet over sporten.tv2.dk's afdækning af, at kvindekampene nedprioriteres og i 21 tilfælde har spillet med splitpar, mens det kun er sket én gang i mændenes liga.

- Jeg er vred over, at der ligger en aftale mellem Dansk Håndbold Forbund (DHF) og klubberne om, hvordan dommergerningen skal realiseres, når man tydeligt kan se, at det ikke er sådan, det sker, siger Henrik Mortensen.

Formand for Divisionsforeningen, Jens Christensen, har indrømmet, at man bevidst sætter splitpar til at dømme de mindst profilerede kampe i Dame Håndbold Ligaen.  Det er ifølge Henrik Mortensen respektløst.

- Der er kommet nogle uheldige signaler ud om, at det er sværere at dømme herrekampe end damekampe, og dem, der har måttet lade livet, er de dårligste damehold.

- Det aftjener ikke særlig meget respekt, siger han.

Randers HK-direktøren noterer sig dog med glæde, at DHF har bebudet, at man nu vil gå ind i sagen.

Brugen af splitpar anvendes for at spare penge på transport, men direktøren mener, at man burde overveje at spare dommerobservatørerne væk i stedet.

- Det er ikke mere end et par måneder siden, vi spillede kvartfinale i pokalturneringen, hvor der ikke var observatører på, for det bruger man ikke der.

- Det var mod FIF fra ligaen, så et eller andet sted må det kunne lade sig gøre at afvikle en håndboldkamp uden de sidder der, siger Henrik Mortensen. Han mener under alle omstændigheder, at aftalen om splitpar skal tages op til genovervejelse.

- Man må ind og vurdere, om man kan leve op til den aftale, der ligger, eller om aftalegrundlaget bare ikke er godt nok, og man skal ind og kigge på det hele en gang til.

- Vi har jo nogle forventninger i forhold til de aftaler, der er indgået, og hvis ikke de overholdes, må vi vurdere det igen, siger Henrik Mortensen.