Randers raser mod Lyngby

Randers FC håber at overtage Lyngbys plads i Superligaen

02:30

Lyngby er allerede blevet idømt en bøde for deres kontrakter med Kim Aabech. Foto: Lyngby Boldklub

1 af 2

I flere superligaklubber raser ledende personer mod Lyngby, som i disse dage er under voldsomme beskyldninger for at have rod i spilleres kontrakter.

Tidligere på året kom det frem, at Kim Aabech på ulovlig vis havde to kontrakter med Lyngby, og torsdag bragte Ekstra Bladet så et kontraktudspil fra Lyngby til deres tidligere spiller Lasse Rise, hvor der igen synes at være tale om en 'skuffeaftale' - der mod reglerne ikke var indsendt til DBU.

I dokumentet, som Ekstra Bladet havde skaffet, fremgik desuden en besynderlig aflønning i form af benzinkort, gavekort og penge til køb af 'godkendte artikler'.

Forhold, som chokerer ledelsen i flere andre klubber - blandt andre Sønderjyske og FC Nordsjælland.

Skader Superligaen
Sønderjyskes direktør Klaus B. Rasmussen frygter, at sagen vil skade hele Superligaen:

- Råt for usødet: Det er noget svineri! Dét troede jeg sgu ikke fandt sted i Superligaen. Det er intet mindre end rystende og total konkurrenceforvridning.

- Og det værste er jo næsten, at det kaster smuds over os alle og ridser Superligaens image, siger han til Ekstra Bladet og bakkes op af FC Nordsjælland-ejer Allan K. Pedersen:

- Det er jo på alle måder unfair over for samfundet, konkurrenceforvridende og umuligt at have med at gøre, hvis nogen omgår reglerne, som det synes at være tilfældet her.

- Det er eddermame skandaløst at bringe skattefrie indtægter ind i spillet, siger han med henvisning til aftalen mellem Rise og Lyngby, som ligner en måde at omgå skattereglerne på.

Ikke opgivet håbet
Den hårde medfart risikerer dog kun at være starten på nogle meget kedelige dage for Lyngby.

I Randers har man ikke opgivet håbet om at fortsætte i Superligaen og har derfor anket afgørelsen i sagen om den alternative aflønning af Kim Aabech til Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) appeludvalg.

Onsdag 6. juli skal udvalget vurdere, om Lyngby blev straffet korrekt, da klubben af Dansk Boldspil Union blev tildelt en bøde på 75.000 kroner som straf for Kim Aabechs to ansættelseskontrakter i klubben.

I yderste konsekvens kan det ende med, at Lyngby bliver dømt som taber af alle de Superliga-kampe siden 6. december 2010, som Kim Aabech har deltaget i. Det vil sende Lyngby i 1. Division og Randers tilbage i Superligaen.

- Det er det, som vi håber at få ud af det, siger Randers FC's bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen til Jyllands-Posten.