Randers Kommune søger unge kræfter til at styrke debatten

Unge i Randers kan nu stille op til byens ungeråd og være med til at præge byrådets beslutninger

Ungerådet har gennem de sidste to år sat deres præg på Randers Ugen ved at arrangere større koncerter og fester for unge.

Et nyt ungeråd skal sammensættes i Randers, og kommunen søger derfor nu efter unge, der har lyst til at engagere sig i demokratiet og give de lokale unge en stemme i samfundsdebatten.

Læs også Kandidater håber på en ny tone i Randers Byråd

Ideen til Ungerådet Randers kommer fra byrådet, der ser et lokalt ungeråd som en vigtig sparringspartner, når det handler om beslutninger, der vedrører unge.

Vi har etableret et ungeråd, der er respekteret af de voksne politikere i byrådet.

Michelle Linde, formand

Byrådet sender derfor sager i høring hos Ungerådet, ligesom Ungerådet på den anden side kan bede politikerne i byrådet om at se på en konkret sag.

I den foregående periode har Ungerådet blandt andet haft fokus på muligheden for at forbedre busforbindelserne til og fra Randers. Ungerådet har desuden gennem de sidste to år sat deres præg på Randers Ugen ved at arrangere større koncerter og fester for unge.

- Vi har etableret et ungeråd, der er respekteret af de voksne politikere i byrådet. Nu leder vi efter unge kandidater, der er klar til at gå ind i arbejdet for en ny to årig periode, siger Michelle Linde, der har været formand for rådet de sidste to år. 

Læs også Luksusresort i krise: Nu lukker prisbelønnet golfbane

Michelle Linde håber, at det nyvalgte ungeråd vil arbejde videre med at skabe en yngre profil på Randers Ugen.

Til og med den 21. januar 2018 kan alle i Randers kommune, der er født mellem 05.02.1993 og 04.02.2003, stille op som kandidat til Ungerådet Randers. Der er plads til 15 medlemmer og 4 suppleanter i rådet. 

Interesserede kandidater kan oprette en profil på hjemmesiden www.ungevalg.dk