Randers i film-samarbejde

Støtter Den Vestdanske Filmpulje

Foto: Colourbox

Randers Kommune bliver nu en del af det samarbejde, der skal sikre, at der også bliver produceret film vest for Storebælt.

Randers Kommunes Erhvervs- og landdistriktsudvalg har på sit seneste møde besluttet, at Randers Kommune skal indtræde i Den Vestdanske Filmpulje.

Med i puljen er i forvejen ni andre jyske kommuner - blandt andet Aarhus, Silkeborg og Syddjurs kommuner.

Filmpuljen har primært fokus på professionel filmproduktion, men kan også støtte fx talentfilm og festivalaktiviteter, der fremmer udviklingen af produktionsmiljøet og filmkulturen.

Medlemskabet forpligter et år ad gangen og koster 1 kr. pr. indbygger pr. år. Randers Kommune skal således betale 96.000 kr. årligt for at være med i filmpuljen.

- Randersområdet er interessant for filmskabere, og derfor er det naturligt, at vi er med i Den Vestdanske Filmpulje, siger formanden for Erhvervs- og landdistriktsudvalget i Randers Kommune, Daniel Madié (K), i en pressemeddelelse.

Ifølge Daniel Madié gavner pengene ikke kun filmmiljøet.

- Når der bliver produceret film, så bliver der arbejde til håndværkere, som skal lave kulisser, til restaurationer, der skal levere mad, og til hoteller, der skal levere overnatninger til skuespillere og produktionshold. Det er god omsætning for byen. Derfor er jeg overbevist om, at vores kontingent til filmpuljen vil komme flere gange igen.