Randers HF og VUC strejker fredag

Finansloven lægger op til, at ungdomsuddannelserne skal spare 2 %, og på Randers HF og VUC frygter de tab af støtteundervisning

200 elever på Randers HF og VUC valgte fra morgenstunden at strejke mod de besparelser, Finansloven medfører. På skolen vil man kæmpe mod, at deres forskellige støtteordninger rammes.

- Hos os går der flere, som har lidt svært ved skolen. De har stor gavn af tilbud som mentorordning, studiecenter efter skoletid og forskellige former for støtteundervisning. Dem frygter vi bliver taget fra os, siger kursistrådsrepræsentant Niclas Bach Christensen.

Ender på den forkerte uddannelse

Strejken skal således vise, at eleverne ikke vil have, besparelserne rammer disse områder. Desuden er man imod en mulig egenbetaling for eleverne, der fremover måske selv skal købe bøger til undervisningen.

- Vi tror, at mange vil vælge skolen fra, hvis de selv skal betale. Og i sidste kan de så ende på en forkert uddannelse, hvor de ikke kan få den rette hjælp, lyder det fra Niclas Bach Christensen.

I løbet af dagen er flere og flere af skolens elever gået med i strejken, og kursistrepræsentanten vurderer, at omkring 80 % af Randers HF og VUC strejker lige nu.

Har intet at frygte

Fra skolens side kan man dog berolige eleverne. i 2016 er der i budgettet ikke lagt op til besparelser på de områder, som de strejkende frygter.

- Der bliver ikke sparet på støtten, og det er heller ikke planen, at der kommer en øget egenbetaling. Nogle elever har ytret en frygt for, at vi vil afskedige lærere, men det er heller ikke tilfældet, siger vicerektor Lene Søllingvraa Walters.

Hun benævner netop disse områder som Randers HF og VUCs kerneydelser, og i budgettet har man fremlagt dem, som steder hvor der ikke skal spares.

- Fremadrettet skal vi så kigge på, hvor der i stedet skal findes besparelser. Men vi er ikke nået så langt endnu, at vi har en idé om, hvor det bliver. Jeg kan sige, at skolen har en god og fornuftig økonomi, forklarer Lene Søllingvraa Walters.

Samtidig pointerer hun, at eleverne har fået den melding tidligere, men alligevel er vicerektoren imponeret over, at der findes stærke elever på skolen, som kan organisere en strejke og deltage aktivt i samfundsdebatten.