Randers har taget godt imod kaffebar

Kaffebryg hedder ny kaffebar i centrum af Randers, og dens første levedage har været meget succesfulde

Foto: Anne Kristensen

Aldrig tidligere har Randers haft et sted, hvor der kun blev solgt kaffe - en såkaldt kaffebar. Men det har byen nu, og Kaffebryg, som baren hedder, er blevet vel modtaget. Den åbnede torsdag eftermiddag.

- Det har været helt vildt overvældende. Første dag var der inden åbningen kø langt ud på gaden, og hele dagen var der fyldt i cafeen. Det har været meget vildere, end vi turde håbe på, siger indehaver Anne Kristensen til tv2oj.dk.

Hun driver den nye kaffebar i Dytmærsken sammen med sin mor, Inge Kristensen, og de havde især én grund til at åbne stedet.

- Efter vores opfattelse har der manglet sådan en i Randers, og ud fra antallet af kunderne og den positive modtagelse så kunne det godt se ud til, at randrusianerne også mener det, forklarer Anne Kristensen.

Løb tør for mælk og kaffe

Tilstrømningen til det nye tilbud i Randers var faktisk så stor, at det gav visse udfordringer for indehaverne.

- Vi løb tør for mælk, og havde kun den almindelige kaffe tilbage. Fredag morgen måtte vi derfor til Viborg for at hente mere kaffe og i Føtex efter mælk. På åbningsdagen var der nok omkring 4-500 kunder igennem, fortæller Anne Kristensen.

Bøde til beskidt Starbucks

Lørdag blev også en rigtig god dag for Kaffebryg. Her solgte man omkring 600 kopper kaffe.

- I Randers er det udover de altid populære cafe latté og cappuccino, faktisk også de mere specielle kaffetyper, som er populære. Her i kulden er varm kakao også efterspurgt, lyder det fra indehaveren.

Udover mor og datter er der 10 ansatte i kaffebaren, som altid bliver bemandet af to ekspedienter.